Čokoládové fondue
Fondue neposkytuje sice onen působivý zážitek ze stékající čokolády, ale můžete si vychutnat kouzelné chvilky při namáčení kousků dobrot do nádoby s rozpuštěnou horkou čokoládou nebo sýrem. Vyzkoušejte různé recepty na fondue v našem keramickém fondue na čokoládu, které je zahříváno svíčkou nebo elektrickém čokoládovém fondue.
V našem e-shopu naleznete čokoládové fondue těcho typů:
1. Keramické fondue zahřívané čajovou svíčkou. Tento typ fondue je vhodný zejména na čokoládu, jde použít i na sýrové fondue.
2. Nerezové fondue zahřívané plamenem z hořáku na fondue pastu. Plamen hořáku je možné regulovat a tím udržovat optimální teplotu fondue. Nerezové fondue je vhodné na sýrové fondue i na čokoládové fondue. Jako palivo se používá speciální pasta nebo gel.
3. Elektrické fondue s elektrickým ohřevem. Je vybaveno automatickou regulací teploty. Podle teploty, na kterou je nastaveno, může být použito pro čokoládu nebo pro sýr. Pro čokoládu je vhodný rozsah teplot cca 35 - 50 °C.