Čokoláda

Pro dokonalý zážitek a bezproblémový provoz čokoládové fontány doporučujeme použití luxusní belgické čokolády Callebaut. Lze použít i jiné druhy čokolády, ale ochudíte se tím o jedinečnou chuť a vůni belgické čokolády, která je považována za nejlepší na světě. Tato čokoláda do čokoládové fontány má vyjímečné vlastnosti a lépe teče, než jiné druhy čokolády. Je to dáno vyšším obsahem kakaového másla, které je v běžných čokoládách nahrazováno rostlinnými tuky a pro použití ve fontánce je třeba normální čokoládu upravovat do patřičné konzistence přidáváním oleje. To při malých zkušenostech s přípravou čokolády pro fontánu může vést ke zničení celého připravovaného množství čokolády. Použitím nevhodné nebo nevhodně namíchané čokolády může být čokoládová fontána také nevratně poškozena.

Důležitou vlastností čokolády do fontány a na fondue ja také forma a velikost čokolády. Obecně platí, že čím je čokoláda v menších kouscích, tím lépe a rychleji se rozpouští. Proto je nutné čokoládu, která je v tabulkách, velkých zlomcích nebo čočkách před použitím nalámat nebo nastrouhat na menší kousky. Pro orientaci může sloužit originální čokoláda do fontány a na fondue: Callebaut se dodává v čočkách o průměru cca 10 mm a Carla v čočkách o průměru cca 17 mm.

Belgická čokoláda Callebaut do čokoládové fontány a na fondue - Callebaut, jako jedna z nejvěších firem z oboru, dodává široký sortiment cukrářských potřeb, polev a čokolád. Na internetu se dá koupit mnoho nejrůznějších čokolád a tukových polev od firmy Callebaut, které nejsou použitelné do čokoládové fontány. My nabízíme čokoládu do fontán v těchto druzích a příchutích: mléčná, bílá, hořká, karamelová, cappuccino, medová, citrónová, pomerančová a jahodová. Záleží jen na vaší chuti, které čokoládě dáte přednost.

Čokoláda Carla do čokoládové fontány a na fondue - taky tento renomovaný český výrobce čokolády nabízí kvalitní mléčnou a hořkou čokoládu vyvinutou speciálně pro čokoládové fontány. Čokoláda je dobře tekutá a není nutné do ní přidávat olej.

Tmavá a bílá náplň pro čokoládové fontány a na fondue - nabízíme ji jako levnou alternativu předchozích čokolád pro čokoládové fontány. Pro správnou tekutost je nutné ji naředit jedlým olejem.