V našem sortimentu naleznete široký sortiment čokoládových fontán pro domácnost i pro gastronomii. Další zajímavou položkou naší nabídky jsou nápojové fontány. Pro Vaše chvilky s čokoládou nabízíme také další pomocníky, konkrétně se jedná o výrobníky čokolády, čokoládové fondue a nebo temperovač na čokoládu, který oceníte zejména při temperování čokolády, ale také při pečení cukroví, kdy budete mít tekutou čokoládu neustále při ruce. Samozřejmě v našem e-shopu najdete také širokou nabídku čokolády vhodné pro použití ve fondue a čokoládové fontáně. Jako příslušenství prodáváme napichovátka pro snadné namáčení ovoce v čokoládové fontáně.

Kupte si svou vlastní čokoládovou fontánu a udělejte radost sobě a hlavně svým dětem kdykoliv budete chtít. Fontánu využijete nejen k rozpouštění lahodné čokolády při rodinných oslavách, ale také pro sýrové fondue nebo karamel. V létě bude fontána ozdobou Vaší zahradní párty, kde v ní můžete připravovat grilovací omáčky a dresinky.

Světový standart kvality čokoládových fontán udávají americké gastro fontány značky Sephra. Vynikají zejména tichým provozem, kvalitou zpracování a kvalitou použitých materiálů. Kromě čokoládových fontán Sephra nabízíme k prodeji také cenově dostupnější čokoládové fontány vhodné pro domácí použití i pro gastronomii. Fontány pro domácí použití oproti gastro fontánám nejsou vhodné pro trvalý provoz a jejich použití je omezeno na 1-5 hodin denně. To je samozřejmě dostatečně dlouhá doba provozu pro domácí oslavy a pro tyto akce je můžete bez obav používat. Jsou ale také poměrně hlučné (cca 70 dcb) a mají životnost přibližně 100 hodin provozu. Čokoládové fontány pro gastronomii jsou přizpůsobené pro delší provoz, mají delší životnost a mají využití pro cateringové firmy, v cukrárnách, hotelech, na velkých společenských akcích a podobně.

Při výběru čokoládové fontány je rozhodující účel, pro který si fontánu pořizujete a množství peněz, které jste ochotni do čokoládové fontány investovat. Pokud chcete fontánu používat pouze pro příležitostné párty a večírky, pak si pořiďte domácí fontánu. V opačném případě si vyberte některou z čokoládových fontán pro gastronomii. Při rozhodování mezi jednotlivými čokoládovými fontánami je kromě subjektivního hodnocení designu důležité porovnat: výšku fontány (kaskády), dobu provozu, poměr objemu nádoby a minimálního množství pro vytvoření kaskádovitého efektu a příkon čokoládové fontány.

Vyšší čokoládová fontána vypadá efektně a víc zaujme pozornost. Podstatné také je to, že se v čokoládové fontáně s kaskádou vysokou 10 či 15 cm namáčí potraviny obtížněji než ve fontáně s kaskádou vysokou 20 až 30 cm. Poměr mezi objemem nádoby a minimálním množstvím čokolády potřebné pro vytvoření kaskádovitého efektu je rozhodující pro určení počtu obsluhovaných osob jednou čokoládovou fontánou. Pokud je objem nádoby 0,5 litru a minimální množství čokolády 0,4 litru pak z toho plyne, že po odebrání 0,1 kg čokolády (1kg je asi 0,9 litru) přestane fungovat kaskádový efekt a čokoláda bude stékat jen v pramíncích nebo vůbec ne. Přitom se dá počítat, že jedna osoba spotřebuje průměrně asi 0,05 kg čokolády. Malá nádoba znamená nutnost častého doplňování čokolády do fontány. Dalším důležitým faktorem při výběru fontány je její příkon. Na tomto parametru závisí rychlost ohřevu fontány. Nejrychlejší fontány umí rozpustit čokoládu už za necelou třičtvrtěhodinu.