Recepty na fondue a čokoládovou fontánu:

Mléčná čokoládová fondue

600g mléčné čokolády do fontány, 85 ml rostlinného oleje s neutrální příchutí

Rozlamte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Poté přidejte olej a důkladně rozmíchejte.

 

Jemně hořká fondue

600 g hořké čokolády do fontány, 75 g kokosového tuku

Rozlamte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Když je zcela roztavená, přidejte kokosový tuk a míchejte tak dlouho, dokud nevytvoří hladká hmota.

 

Dietní čokoládová fondue

500 g dietní mléčné čokolády, 150 ml 1,5% mléka Zahřejte mléko a za stálého míchání v něm roztavte čokoládu

 

Fondue Ledové kaštany

400 g hořké čokolády na vaření, 200 g ledových kaštanů, 80 ml rostlinného oleje

Rozlamte čokoládu i ledové kaštany na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Poté přidejte olej a důkladně rozmíchejte.

 

Pomerančové fondue

500 g mléčné čokolády pro fontány, 15 lžic kondenzovaného mléka, 5 lžic pomerančové šťávy

Rozlamte čokoládu a rozpusťte ji v rozehřátém kondenzovaném mléce. Vmíchejte pomerančovou šťávu. Podle potřeby ředit do správné konzistence slunečnicovým olejem - čokoláda musí stékat ze lžíce.

 

Sýrové fondue

500 g krémového smetanového plnotučného sýra, 200 ml plnotučného mléka

Rozehřejte mléko a v něm rozmíchejte sýr dokud se úplně neroztaví. Poté nádobu odstavte a nechte 5 minut ustát. Mezitím můžete rozehřát fontánu.

 

Recepty pro horkou čokoládu (výrobníky čokolády):

Horká mléčná čokoláda 250 g mléčné čokolády Carla nebo Callebaut, 250 ml mléka, špetka skořice

Do výrobníku čokolády dáme čokoládu a zalejeme mlékem. Zapneme výrobník čokolády, který nám připraví horkou čokoládu. Podáváme v šálku se špetkou skořice.

 

Medová čokoláda

150 g hořké čokolády Carla nebo Callebaut, 250 ml mléka, 100 ml smetany na vaření, 2 velké lžíce medu, špetka skořice

Všechny ingredience dáme do výrobníku čokolády a výrobník zapneme.

 

Aztécká čokoláda

250 g hořké čokolády Carla nebo Callebaut, 250 ml mléka, chilli paprička

Postup výroby stejný jako v předešlých případech. V konečné fázi necháme v čokoládě louhovat chilli papričku tak dlouho, jak nám vyhovuje podle chuti. Takto připravená čokoláda nás zahřeje dvakrát.